Sound healing

This page will be translated in English soon!

Wat als je geluid niet alleen zou horen, maar ook voelen? Meegenomen door klank en trilling naar je diepe stilte. Tijdens een sound healing sessie werk ik met de chakra healing chair, en speel intuïtief piano. In deze stoel resoneren de trillingen van de snaren letterlijk door je heen.

Klank komt zo niet alleen via je oren binnen, maar via je hele lichaam. Het verandert je gedachtenpatronen, emotionele balans en hormoon huishouding. Door het rechtstreekse effect op je totale lichaam, kom je in je alpha staat (ontspannen bewustzijn) of theta staat (meditatief bewustzijn). Vergelijkbaar met een diepe ademhaling, alleen zonder de complexe inspanning of concentratie die daar normaal voor nodig is. Sound healing is zowel een passieve als actieve ervaring. Je ontspant, ademhaling vertraagt, waardoor je als vanzelf de innerlijke stilte die je bent ervaart.

Sound healing coaching chairDit is magisch

Dit is magisch, zo wordt de ervaring omschreven. Geluid draagt bij aan de veilige holding space, waardoor oude patronen los komen en nieuwe hun plek vinden. Je bent welkom voor losse sound healing, of in combinatie met een coaching sessie. Tijdens een coaching gesprek geef ik je geen oplossingen of antwoorden, maar ontdek je jouw authentieke antwoorden. Door de combinatie met geluid resoneren de eerdere woorden moeiteloos op een veel dieper niveau met je hele zijn.

Vandaag mocht ik een bijzonder klankbad ervaren op de chakra healing stoel. De ervaring van het doortrild worden en tegelijkertijd de klanken horen gaf mij het gevoel alsof ik door een magneet diep naar binnen gezogen werd. Naar een stille, lege ruimte waar ik mij compleet veilig voelde. Een niets waar ik vanzelfsprekend één ben met alles.
Het beeld kwam bij me op dat het zo moet voelen in de baarmoeder. Ook de stilte na de muziek was magisch. Tot in mijn ziel geraakt, thuis bij mij, klinkt het nog na. Een gevoel dat mij dat nooit meer los gaat laten.

Sound healing is niet complex of moeilijk, je hoeft geen ‘spiritueel zwaargewicht’ te zijn om het effect ervan te ervaren. Ons hele leven horen we dat je ware zelf ontdekken moeilijk is, alleen weggelegd voor een enkeling. Het wonderlijke is dat we altijd onszelf zijn, alleen worden we doorlopend afgeleid door ons denken, het idee van moeten en problemen oplossen. Geluid raakt voorbij woorden, voorbij denken, in ons authentieke zijn. Het herinnert aan je heelheid en diepe eenheid met het leven.

Sound healing is de meest directe manier van communiceren, zonder dat er ook maar een woord voor nodig is.

Praktische informatie over sound healing en coaching sessies

Lees ook ‘Coaching, maar dan anders‘. Sound healing sessies doe ik in mijn praktijk in Eindhoven. Coaching gesprekken zijn eventueel ook mogelijk via Skype of Zoom.

Sound healing